fredag 24. juli 2015

Hvor går kabelene og skorsteinsluftingsrørene?

Etter enda noen timer i huset prøvde vi å se for oss hva hvortil går til. Et 100 år gammelt hus har i mellomtiden, fra å ha en kullovn i hvert rom, gått til å ha gassovn i hvert rom for så å ha blitt kabla fast i en gass-varmepumpe- for å si det på en litt mindre faglig måte- gått gjennom mange faser av kabelsalat.
I hvilken sjakt går hvilke rør, og vil vi ikke heller rydde opp i sjaktene og få vekk det store eifeltårnet som står på loftet? (Og få masse mer plass!)

Bakgrunn for denne diskusjonen, som ble diskutert høylytt over en schnitzel i Nippes, er at vi har gitt bud på et hus. Det er altså halve delen av det sjenerte huset det er bilde av under. Probleme (-ne), eller utfordringen (-e), er at det er et hus med tre leiligheter, og det vil si tre individuelle løsninger, som vi skal samle sånn:
EG (Erdgeschoss/første etage på norsk): Leieboer.
1. OG (Erste Obergeschoss / Andre etage på norsk): Svigerinne, søstra til Tom.
2. OG und Dachgeschoss und Dach (tredje etage og fjerde etage med skråtak pluss taket): Vi.

Og fjerde etage må renoveres og taket må dekkes på nytt. Dette gir uante muligheter! Vi står litt rådville og prøver å lage en fin planløsning. Og da er det greit å vite hvor hvilket rør er. Sånn at man kan samle skorsteinen i ett av sjaktene og ikke på tre forskjellige steder f.eks.
Men, først av alt, vi har gitt bud!
Jippi!
Fortsettelse følger!